Det økologiske valg

Der er mange gode grunde til at vælge økologiske æg (og andre økologiske råvarer). Her er nogle af dem: 

1. Du får et renere produkt

Lovgivningen foreskriver, at økologisk foder skal være minimum 95 % økologisk. Dette krav gælder frem mod 2015, hvor målet er, at foderet skal være 100 % økologisk. Da økologisk foder er fremstillet uden brug af sprøjtegifte og genmodificering, er de økologiske høners foder ’renere’ end det konventionelle foder. Gaardbo Æg stammer fra høner, som får 100 % økologisk foder, og med dem får du således et 100 % ’rent’ produkt.

2. Du får mere smag

De økologiske høner går uden for og roder i jorden og gårdens marker, de støvbader og drikker fra vandpytter. Høner, som har det godt og ikke udsættes for stress, lægger bedre, mere velsmagende æg. Mange test peger på, at økologiske æg rent faktisk smager bedre end konventionelle æg, og at det økologiske grovfoder og grønt spiller en vigtig rolle for smagen.

3. Hønerne har bedre forhold

Dyrevelfærd er en vigtig del af det økologiske landbrug. De økologiske høner har god plads at bevæge sig på både inde og ude. De har mulighed for at opholde sig ude året rundt fra solopgang til solnedgang, og den økologiske produktion imødekommer hønernes naturlige adfærd og behov.

4. Du skåner grundvandet

De landmænd, der producerer foder til den økologiske ægproduktion, bruger ikke sprøjtemidler, der kan sive ned i grundvandet og forurene det vand, der kommer ud af hanen. Når du vælger økologiske æg, er du således med til at passe på naturen og grundvandet. 

5. Du skåner naturen

Når du vælger økologisk, er du også med til at skåne den danske natur for 90 forskellige slags giftmidler, som er det antal sprøjtemidler, ikke-økologiske landmænd anvender. Samtidig sikrer du bedre forhold for de vilde dyr, som besøger markerne.

6. Du undgår gensplejsning

Inden for økologisk ægproduktion må der ikke bruges gensplejset foder. Problemet med gensplejset foder er, at vi ikke kender de langsigtede biologiske og sundhedsmæssige konsekvenser af gensplejsning.

7. Grundig kontrol

Du kan stole på, at æggebakker med det danske, røde Ø-mærke, indeholder æg, som har været underlagt grundig kontrol fra fødevaremyndighederne. Statens kontrollører tjekker årligt forholdene på de økologiske gårde, herunder foderet og hønernes leveforhold.

Adgang til det fri

 

 

Økologiske høner skal have adgang til udendørs hønsegård