Klejner


  • Hedegaard Julebakke 612Px
Forfatter: HEDEGAARD foods

Bedøm:  ( bedømmelser)

Kommentarer: 0

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

2 æg

125 g sukker

50 g smør

1 spsk piskefløde

¼ tsk hjortetaksalt

½ tsk kardemomme

1 tsk citronsaft

reven skal fra 1 citron

250 g mel


Glasur:

200 g flormelis

1 pasteuriseret æggehvide

3 spsk citronsaft


2 pk rafinol til kogning

Sådan gør du

Pisk smør og sukker blødt. Tilsæt æggene et ad gangen Bland halvdelen af melet, hjortetaksalt og kardemomme i. Tilsæt fløde, citronskal og -saft. Rør resten af melet i, og ælt dejen godt. Lad dejen hvile i køleskabet par timer.

Rul dejen ud (cirka 3-4 mm tyk). Skær dejen ud med en klejnespore i 3 cm brede stimler. Skær strimlerne ud i skrå stykker. Lav et snit midt i hvert stykke. Tag den ene ende af hvert stykke og vrid den igennem hullet.

Varm rafinolen op. Når fedtstoffet bobler omkring et lille stykke dej eller en trætandstikker, så er det klar. Kog 8-10 klejner ad gangen, til de er gyldenbrune, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. 

Glasur:
Rør ingredienserne til glasuren sammen. Når klejnerne er afkølet pyntes de med glasuren.

Tip:
Klejner kan i stedet bages. Udskær dem i ruder og sæt dem på bagepapir på bageplade og bag dem ved 200 °C i cirka 10 minutter. 

Antal:
Cirka 50 stk.

 

Kommentarer

Skriv kommentar

  • Der er p.t. ingen kommentarer til denne opskrift.

Skriv kommentar til opskriften Klejner


Navn *


Kommentar *

Please verify the reCaptcha field

Felter markeret med * skal udfyldes