Brunkager


  • Lygterafbrunkager
Bedøm:  ( bedømmelser)

Kommentarer: 0

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

150 g sukker

¾ dl lys el. mørk sirup
150 g smør
2 små æg
½ spsk revet pomeransskal
½ spsk stødt ingefær
½ spsk stødte nelliker
½ spsk natron
400 g mel

Glasur:
100 g flormelis
1 spsk vand

Sådan gør du

Varm sukker og sirup op til kogepunktet. Tilsæt smørret og lad det smelte. Lad massen køle af. Rør æg, krydderier, natron og det meste af melet i. Dæk dejen med lidt mel og lad den stå koldt et par timer el. til næste dag.


Ælt dejen smidig på bordet. Rul den ud til en tynd plade ca. 2 mm. Skær dejen ud i kvadratiske stykker (ca. 10x10 cm). Stik evt. små figurer ud midt i stykkerne.
Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem. Lad brunkagerne køle af på bagepladen.

Bagetid: 8-10 min. ved 175° C.

Servering:

Pynt & glasur: Rør flormelis og vand sammen til glasur og lim kagerne sammen med glasur til små lygter.

 

 

Kommentarer

Skriv kommentar

  • Der er p.t. ingen kommentarer til denne opskrift.

Skriv kommentar til opskriften Brunkager


Navn *


Kommentar *

Please verify the reCaptcha field

Felter markeret med * skal udfyldes