Sprøde medaljer

med kagecreme


  • MEDALJER 01
Antal personer: 15

Bedøm:  ( bedømmelser)

Kommentarer: 0

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Linsedej

250 g hvedemel

70 g florsukker

100 g blødt smør

1 lille æg


Kagecreme

3 æggeblommer

1½ spsk rørsukker

1 stor spsk maizena

2 dl sødmælk

marven af ½ stang god vanille


Pynt

½ l stift pisket fløde

15 tsk god jordbærmarmelade

chokoladeglasur

eventuelt bær

Sådan gør du

Linsedej

Alle ingredienserne samles hurtigt til en dej. Hvis den er meget blød, kan den eventuelt lægges i køleskab ½ time, før den rulles ud på et meldrysset bord. Jo tyndere dejen udrulles, jo mere sprøde og lækre bliver de færdige medaljer.

Medaljerne udstikkes i den ønskede størrelse, f.eks. med et glas. Bages ved 200 °C til de er lysebrune, cirka 6-8 minutter.

Kagecreme
Pisk alle ingredienserne godt sammen i en gryde. Pisk til cremen er tyknet og kogt godt igennem. Stil herefter cremen på køl.

Servering:
Medaljerne lægges sammen med flødeskum, jordbærmarmelade og kagecreme.

På den øverste kage smørres et tyndt lag glasur og en fløde roset. Pynt eventuelt med friske bær og chokolade.

 

Kommentarer

Skriv kommentar

  • Der er p.t. ingen kommentarer til denne opskrift.

Skriv kommentar til opskriften Sprøde medaljer


Navn *


Kommentar *

Please verify the reCaptcha field

Felter markeret med * skal udfyldes