Citronfromage


  • Citronfromage Web
Forfatter: Anne Larsen

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)

Sværhedsgrad:
Kommentarer: 1

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

4 blade husblas

3 æg

100 g lyst rørsukker

2-3 økologiske citroner

2 dl piskefløde

1 lille håndfuld citronmelisse

Sådan gør du

Udblød husblas i en skål med vand. Ca. 5 minutter. Vrid den, og læg den nu i en anden skål over vandbad, og opløs den. Lad den afkøle let.

Pisk æg med sukker – lyst og skummende. Riv citronskal af 1 citron fint, ned i æggemassen. Pres 1 dl citronsaft, som piskes let, mens husblassen hældes langsomt i i en tynd stråle. Vend citron-husblas i æggemassen. Pisk fløden til blødt skum. Vend de to masser til en homogen masse – citronfromagen. Hæld på glas, og stil det på køl i min. 4 timer.

Top med citronmelisse ved servering.

 

Kommentarer

Skriv kommentar

  • Oda Løgager Andersen @ 17-01-2017

    Da jeg ikke kunne finde en opskrift på citronfromage, hvor der var brugt pasteuriserede æg, fulgte jeg min gamle opskrift på citronfromage. Den lyder sådan til 4 personer: 4 æggeblommer, 100 g sukker, 3-4 spsk. citronsaft, lidt revet citronskal, 4 blade husblas, 4 æggehvider. Læg først husblas i blød i rigeligt, koldt vand i 15 min., pisk så æggehviderne, mens piskeriset til røremaskinen endnu er rent og tørt (og det gør ikke noget, at der kommer 5 æggehvider i). Dernæst piskes blommer og sukker hvidt, citronsaft og revet citronskal tilsættes æggemassen. Husblasen vrides let og smeltes i en skål over kogende vand til den er tyndtflydende. Den tyndtflydende husblas hældes nu i en tynd stråle i æggemassen under stadig piskning. Æggemassen må ikke være for kold, da husblasen så vil stivne i trevler. Når æggemassen begynder at stivne, blandes den stiftpiskede æggehvide i. Fromagen hældes i den skål, den skal serveres i, når man er sikker på, den er så stiv, at husblasen ikke falder til bunds. Pyntes med rigeligt flødeskum eller serveres med flødeskum. til i en separat skål. Det var første gang, jeg brugte pasteuriserede æg, og da Hedegaard pakker æggeblommer og æggehvider så det kan være svært at bruge de gamle opskrifter, hvor der er brugt lige mange blommer og hvider, så brugte jeg for en sikkerheds skyld 4½ bl. husblas p.g.a., der kom 5 og ikke kun 4 æggehvider i. Det så dog ud til, 4 bl. havde været nok. Jeg ser nu, at der er kommet en opskrift på citronfromage. Har I lyst til også at sætte denne opskrift på www.eggs.dk, så er det ok med mig.

Skriv kommentar til opskriften Citronfromage


Navn *


Kommentar *

Please verify the reCaptcha field

Felter markeret med * skal udfyldes