Gateau Marcel


  • MARCELL 02
Bedøm:  ( bedømmelser)

Kommentarer: 1

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

200 g mørk chokolade 60-70 %

200 g smør

200 g rørsukker

150 g pasteuriserede æggeblommer

150 g pasteuriserede æggehvider

blødgjort smør til formen og lidt sukker til formen

usødet kacao og bær til pynt

Sådan gør du

Hak chokoladen og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad sammen med smør. Chokoladen må ikke blive for varm, den skal have håndtemperatur.

Hæld 2/3 af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det hvidt og luftig. Hviderne piskes stive i en anden skål, tilsæt det sidste af sukkeret undervejs. Vend forsigtig chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer. Vend forsigtigt de piskede hvider i blandingen indtil massen er homogen.

Smør en springform med smør og drys drysses med sukker, det gør kagen nemmere at få kagen ud af formen.

Hæld 1/2 af dejen i formen og bag den ved 175 °C i cirka 30 minutter. Stil resten af dejen (moussen) på køl i cirka 30 minutter.

Tag kagen ud af oven efter 30 minutter, selvom den ikke ser helt færdig ud. Kagen skal nemlig helst falde sammen. Lad den køle af inden resten af dejen/moussen smørres på toppen af kagen.

Stil herefter kagen på køl nogle timer eller natten over.

Servering:
Kagen drysses evt. med kacao og pyntes med friskebær.

Skal kagen skæres i portionsstykker, kan man med fordel fryse kagen et par timer inden man skærer den ud.

Server f.eks. hjemmelavet vanilje parfait is og lidt hindbærsauce, hvor kernerne er sigtet fra, dertil.

 

Kommentarer

Skriv kommentar

  • Louise @ 13-08-2016

    Hej, Har I erfaringer med, hvor længe kagerne kan holde sig på køl, hvis man bager dem i forvejen? Mvh. Louise

Skriv kommentar til opskriften Gateau Marcel


Navn *


Kommentar *

Please verify the reCaptcha field

Felter markeret med * skal udfyldes