Stegt flæsk

med Guld-ægge-persille creme


  • Stegt flæsk
Forfatter: Claus Holm

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)

Kommentarer: 0

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

600 g flæsk eller bacon

300 g små kogte kartofler 

1 bdt persille

1 spsk havtorn

salt og peber

 

Essens:

3 spsk rosmarin

2 dl hvidvinseddike

1 løg

3 dl vand

 

Guld-ægge-persille creme:

3 spsk hjemmelavet essens 

2 pasteuriserede æggeblommer 

1 økologisk æg

100 g smør 

2 spsk creme fraiche 

persille

salt

peber

Sådan gør du

Skær flæsk eller bacon i 1 cm tykke skiver. Sæt det i ovnen ved 150 , til det får en klar farve. Skru så op på 180-200 , så det bliver sprødt.

Del kartoflerne i halve, og læg dem i en skål. Vend dem med Guldcreme, krydr med salt og peber og drys halvdelen af det hakkede persille samt havtorn over. Pivfrækt. 

Guld-ægge-persille-creme
Lav essens ved at koge rosmarin, eddike, et hakket løg og vand ned til 2 deciliter væske og blend.

Pisk blommer og det hele æg sammen sammen med essensen (det skal legeres godt). Smelt smørret og hæld det i, kogende. Tilsæt creme fraiche umiddelbart inden servering (vigtigt: Må ikke koges op). Rør resten af persillen i og smag til med salt og peber.

 

Kommentarer

Skriv kommentar

  • Der er p.t. ingen kommentarer til denne opskrift.

Skriv kommentar til opskriften Stegt flæsk


Navn *


Kommentar *

Please verify the reCaptcha field

Felter markeret med * skal udfyldes