Æggestand og rogn


  • Aeggestand
Forfatter: Nikolaj Kirk / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)

Sværhedsgrad:
Kommentarer: 0

  Udskriv opskrift

Du skal bruge

100 g rogn fra stenbider, ørred eller lignende

1 finthakket skalotteløg

citronsaft

2 porrer

10 g smør + lidt smør til stegning

2 æg

1 dl kaffefløde (13%)

revet muskat

lidt mel

spinatblade

1/2 dl piskefløde

ctronsaft

salt og peber

Sådan gør du

Rens rognen, hvis fiskemanden ikke har gjort det. Vend den med løg og smag til med citronsaft og salt. Skær porrerne i tynde ringe. Sautér disse let møre i smørret på en pande. Lad det afkøle. Pisk æg let sammen, pisk kaffefløden i. Smag til med muskat, salt og peber.

Smør nogle små forme og drys med lidt mel. Fordel porrerne i og hæld æggestand over. Lav et vandbad, hvor 2/3 af formene er dækket af vand, og bag ved 150 grader i 30-40 minutter, til de er faste. Køl af.

Vask spinaten, pluk den groft. Pisk fløden med lidt citronsaft, salt og peber, til den blot begynder at tykne. Vend spinaten i. Så vender du æggestanden ud på en tallerken, overdænger med rogn og spinat på siden.

 

Kommentarer

Skriv kommentar

  • Der er p.t. ingen kommentarer til denne opskrift.

Skriv kommentar til opskriften Æggestand og rogn


Navn *


Kommentar *

Please verify the reCaptcha field

Felter markeret med * skal udfyldes