Påsketraditioner fra gamle dageKyllinger I Gras

I gamle dage fastede man 40 dage op til påske, og man måtte ikke spise æg. Så når fasten var overstået, glædede folk sig til en masse dejlige æg – og så var der fest!

Påsken er fyldt med traditioner og symboler fra gamle dage. Den søde gule påskekylling er symbol på nyt liv, lammestegen er en tradition, der rækker helt tilbage til Det Gamle Testamente og Påskeharen kommer fra Tyskland, hvor den har været tradition i mange hundrede år. Det hele handler om forår, nyt liv, fest og glæde!

Konkurrencer med påskeæg


Kast jer ud i en frisk "familie-fight" for at forbrænde påskefrokosten. Her er 5 sjove konkurrencer med påskeæg:

Æggejagt
En person gemmer på forhånd et antal æg ude i haven. Den, der finder flest, vinder konkurrencen. Man kan eventuelt lave et skattekort, som deltagerne går frem efter. Det er sjovt, spændende og kan blive helt hæsblæsende, hvis man virkelig kæmper for at vinde!

Trille æg
Hvem kan trille sit æg længst, uden at det går i stykker? Man kan konkurrere både inden- og udendørs. Indendørs anbefales det at bruge hårdkogte æg for ikke at "grise". Man kan også trille æggene mod de andres, og den, der til sidst har et helt æg, har vundet. 

Støde æg
Man står overfor hinanden og støder sine æg mod hinanden. Først støder man de spidse ender mod hinanden og derefter de runde. Den, hvis æg efterfølgende er helt, har vundet

Puste dun
Man inddeler sig i hold á to personer. Hvert hold kaster et lille dun op i luften, og så skal der pustes! Vinderholdet er dem, der holder dunet svævende i luften i længst tid.

Æggeløb
Mærk en bane op på f.eks. 20 meter. Tag en spiseske i munden og læg et hårdkogt æg på den. Så går eller løber man banen igennem – uden at tabe ægget! Taber man sit æg, skal man starte forfra. Man kan gøre det ekstra svært ved at lave en bane med mange kurver, bakker og forhindringer. Vinderen er den, der kommer først over målstregen.